صفحه شخصی یوسف کارکن   
 
نام و نام خانوادگی: یوسف کارکن
استان: گلستان - شهرستان: گنبد کاووس
رشته: معماری
شغل:  دانشجو
تاریخ عضویت:  1390/04/07
 روزنوشت ها    
 

 معماری بهتره یا عمران بخش معماری

22

سلام به هم سایتی های عزیز خیلی دوست دارم نظر ات شما رو نسبت به موضوعی که فکرمو به خودش مشغول کرده بدونم اگه لطف کیند ممنون می شم.

دیدم مهندسان عمرانی که اصلا رشته ی معماری رو قبول ندارن و برداشتهای غلط نسبت به معماری دارن و دیدم معمارانی رو که نسبت به عمرا ن دید بدی دارن یکی میگه کاری که مهندس عمران انجام می ده ما می تونیم انجا بدیم یکی میگه کاری که مهندس معمار انجام میده ما هم می تونیم انجام بدیم
خلاصه این که دوطرف ادعا می کنند که نسبت به طرف مقابل سرترن نمی دونم آیا مسئله سر اینکه کدوم یکی بهتر از اون یکی ................ یا شاید این دوتا مکمل هم اند ................... نمی دونم ..........اگه یکی بهتر از یکی دیگه ست چرا.............

اگه مکمل هم اند چرا................

اصلا معماری جزو رشته های مهندسی هستش یا یک نوع هنره به قول یکی از استادم میگفت استادی داشتم که اصلا خوش نمی اومد که یکی بگه مهندس معمارام. فقط بگین معمارام...............

اگه نظرات دیگه ی نسبت به این دو رشته دارین بگین تا شاید بشه ارزیابی درستی انجام داد ممنون می شم.

یکشنبه 12 تیر 1390 ساعت 10:00  
 نظرات    
 
علیرضا احمدی 16:37 یکشنبه 12 تیر 1390
22
 علیرضا احمدی
جراح قلب و تعمیر کار
هرکسی را بحر کاری ساختند!


روزی جراحی برای تعمیر اتومبیلش آن را به تعمیرگاهی برد.
تعمیرکار بعد از تعمیر به جراح گفت:
من تمام اجزا ماشین را به خوبی می شناسم و موتور و قلب آن را کامل باز می کنم و تعمیر میکنم. در حقیقت من آن را زنده می کنم. حال چطور درامد سالانه ی من یک صدم شماست.
جراح نگاهی به تعمیرکار انداخت و گفت : اگر می خواهی درامدت ۱۰۰برابر شود اینبار سعی کن زمانی که موتور در حال کار است آن را تعمیر کنی!!!
فاطمه منتظری 10:00 دوشنبه 13 تیر 1390
14
 فاطمه منتظری
ضمن موافقت با نظرات جناب آقای احمدی اضافه می نمایم بدیهی است هیچ یک از این دو متخصص را نمی توان با دیگری جایگزین نمود و هیچ یک نمی توانند در مورد دیگری قضاوت درستی داشته باشند چون تنها در زمینه کاری خویش متخصص اند.
مهندس عمران در شاخه سازه با یک مهندس معمار می تواند همکاری موازی و در برخی موارد متقاطع داشته باشد
اما آنچه می تواند برای مهندسی عمران امتیاز محسوب شود وسعت حیطه کاری و شاخه های تخصصی آن می باشد. راهسازی، مهندسی آب و رودخانه، مدیریت ساخت و . . .
بهنام مکسایی 17:48 دوشنبه 13 تیر 1390
15
 بهنام مکسایی
معماری یعنی چه!؟
معماری از دیدگاه معماران



لوکوربوزیه:معماری یعنی ساخت و تداخل احجام در زیر نور

و معماری در تعریف نمی گنجد

فرانک لوید رایت: معماری محدود کردن فضاست.

معماری استاتیک و دینامیک کردن فضاست (فرمی و

عملکردی).

تادائو آندو:معماری هنر انسجام جهان از طریق هندسه است.

پیتر آیزنمن:معماری سرپناه؛محافظ هستی و آخرین سنگر

مکان.

میس وندروهه:هویت بخشی به فضا.

...

به نظر خودم معماری یعنی عشق
بهنام مکسایی 17:51 دوشنبه 13 تیر 1390
8
 بهنام مکسایی
خوب حالا یکی هم معنی عمران رو بگه؟تا بفهمیم یعنی چی؟
علی رضا صارمی 19:13 دوشنبه 13 تیر 1390
12
 علی رضا صارمی
معماری هنر وعمران مهندسی است.
سامان ف 04:05 سه شنبه 14 تیر 1390
14
 سامان ف
اینی که می گویید یک معمار می تواند کار مهندس عمران را انجام بدهد حرفی کاملا بی پایه و اساسی است (بجز سازه های بنایی که محاسبات خاصی نداره) ولی کار یک معمار را هر کسی می تواند انجام بدهد برای حرفم هم دلیل دارم معماری یعنی هنر و زیبایی بنا که در این زمینه خیلی ها حرفه ای هستند.

یک حقیقت کسی در رشته ساختمان موفق ترین است که هم به معماری و هم به عمران آشنایی داشته باشه.
فرامرز خطیر 12:03 سه شنبه 14 تیر 1390
17
 فرامرز خطیر
دوست گرامی ، قیاس دو کار متفاوت فقط موجب کدورت است . برای پیشرفت یک جامعه میبایست افراد در گروههای وابسته بهم بصورت تیمی مشغول باشند و طبیعی است که وقتی پیشرفت حاصل خواهد شد که هر کس در وظیفه محوله خود کارآمد باشد. بهر حال رقابت در کار بسیار زیباست ولی حسادت خیر .به عنوان جزء کوچکی از صنعت ساختمان ایران از تمام همکاران عزیز خواهشمندم که همواره در جهت تقویت جایگاه نظام مهندسی در جامعه کوشا باشند.
علی شمس 14:06 سه شنبه 14 تیر 1390
14
 علی شمس
من عمران خوندم و به نظرم معماری هیچوقت نمیتونه عمران رو پوشش بده ولی عمران تا حدی(گفتم تاحدی) میتونه اینکار رو انجام بده .
حجم اطلاعات در دنیای امروز به اندازه ای زیاد شده که لازم به نظر میرسه این دو رشته به تفکیک و در کنار هم کار کنند تا چه به لحاظ زیبایی و کارایی و چه به لحاظ امنیت بهترین نتیجه حاصل بشه.
حامد ع ب ا س ی 15:04 سه شنبه 14 تیر 1390
12
 حامد ع ب ا س ی
از دوستان خواهش میکنم به شعور جمع توهین نکنن.

یعنی چی که عمران کار معماری رو میکنه؟؟؟؟ها؟؟؟؟؟

شمایی که اینقدر خوش اشتهایی،(منظورم آقای ف نیستا (؟))
میشه بگید این تعریف ژرف و عمیق رو از کجا...آوردید؟
نمی دونم،واقعا نمی دونم چرا نظام مهندسی به مهندسین عمران اجازه ی معماری کردن میده(ی نگاهی به سوابق و رشته ی تحصیلی اعضای دوستان بندازید!!!!!)
یعنی واقعا تمام فهم ما از معماری اینه که مثلآ در سرویس بهداشتی توی سالن پذیرایی باز نشه؟
یا مثلا فضای کفش کن از 150cm کمتر نباشه؟
اگر تمام فهم دوستان از معماری همین قدره(؟)،، همون بهتر که اصلا چیزی به اسم معماری نداشته باشیم!
Mostafa Shiri 00:47 یکشنبه 19 تیر 1390
11
 Mostafa Shiri
اصلا با مطرح شدن این شکلی این موضوع موافق نیستم . چرا ماایرانی ها سعی داریم که بدون دلیل خاصی با همسایه مون دعوا کنیم ؟ چرا نمی تونیم برای هرکسی تو ذهنمون جایگاهی تعریف کنیم و بهش احترام بذاریم ؟ چرا دوست داریم با خراب کردن دیگری ارزش پیدا کنیم ؟ این مشکل از قدیما بوده و الان هم هست ، به نظر من این دو رشته کنار هم حرکت می کنن و هیچ وقت رو در روی هم قرار نگرفته و نخواهند گرفت . دوستان ! این دو رشته باید چنان تعامل داشته باشن که رشته های دیگه هم به راحتی وارد دنیای ساختمان سازی بشن ، به نظر شما همین تفکر بد باعث نشده که ساختمان های ما هیچ نشان خاصی از علم مکانیک یا سایر رشته ها نداشته باشه ؟ در حالی که علم مربوط به ساختمان سازی در دنیا حاصل تعامل رشته های مختلفه. امیدوارم که من بعد با این سوال جهان سومی روبرو نشم .
مرتضی ذبیحی 10:49 یکشنبه 19 تیر 1390
12
 مرتضی ذبیحی
سلام دوستان
عزیزانی که میگویند معماری هنر است وهر عمران هنرمندی میتواند طراح یک حجم باشد نتیجه ان راهمه در کوچه وخیابانها مشاهده میکنیم که تصویرهای بصری اکثرا نا متوازن رنگهای بدون درک وبیان- وهر معماری بگوید من محاسبت تر ازعمرانم همان جوش سربالا ونیز همان بتون کرموست - تا به حال سیاست اموزش عالی بر این بوده تحصیل کرده عمران بیشتر از معمار باشد وهم اکنون معماری در کمیت اموزشی در رقابت با عمران است به نظرم بسیاری از مشکلات شهری و زیبای شناسی شهری از فقدان معمار بوده است در شهر ما حدودو 2000 عمران عضو کانون وحدود 90 معمار عضو کانون داریم که به تمثیل میشود گفت پیکره انسانی صنعت ساختمان برابراست با بدن وسر بسار بزرگ با دست وپاهای یک نوزاد
عمران و معماری دوبال پرنده صنعت ساختمان هستند
مصطفی خارکن 17:07 چهارشنبه 22 تیر 1390
14
 مصطفی خارکن
با سلام . عارضم که اجازه طراحی مهندسین عمران در بعضی استان ها بوده که نظام مهندسی استان اصفهان مهر طراحی مهندسین عمران را از اول شهریور پارسال منهل کرده و اجازه طراحی نمیدهد . در گذشته به دلیل محدود بودن آقایان معمار این کار انجام می شده ولی الان که آمار جمعیتی معماران زیاد می شود این امتیاز از برادران عمرانی صلب شده است ... ( شهر ساز . معمار . عمران ) در کشور های پیشرفته در هر گونه ساخت و ساز اولویت :شهر ساز . معمار . عمران یعنی اینکه همیشه از کل به جزء باید رسید اما در ایران : عمران . معمار . شهر ساز .......یعنی اینکه همیشه از جزء به کل می رسیم همینه که شهرهای جدید مان دارای بهم ریختگی و نا بسامانی است ...دوستی مثالی در مورد پزشکی زده اما من میگم اگه متخصص بیهوشی تو اطاق عمل نباشه اون دکتر هم نمیتونه جراحی کنه پس این گروه هستن که به انسانی جان می بخشن .....ما معماران در کنار مهندسین شهر ساز و عمران است که جانی دوباره به اجتماع و محل زندگیمان می بخشد . زیاد درگیر اسم ها هم نباشید که حالا ما هنرمندیم یا مهندس....
حمید رضا طلائی 00:39 پنجشنبه 23 تیر 1390
8
 حمید رضا طلائی
یک مهندس معمار ، می تونه یک معمار خوب باشد یک مهندس عمران هم ، میتونه تو زمینه کاری خودش خوب باشد این دو از هم جداست اما هر کدوم تو زمینه خودش میتونه موفق باشه
ن م 00:19 یکشنبه 16 مرداد 1390
8
 ن م
من عمران خوندم معماری رو هم دوست دارم
ولی با نظر دوستان که معماری یک هنره کاملا موافقم.
سامان سامانیان 03:16 دوشنبه 14 شهریور 1390
7
 سامان سامانیان
ببین عزیز نمی خوان نظر حق به جانبی بدم ولی سعی می کنم که حقیقت رو بگم. من فوق لیسانس معماری دارم و اینکه بگی هرکدوم می تونن کار اون یکی رو انجام بدن کاملا اشتباهه. معماری اینقدر گستردست که بزرگان این رشته هم از قبیل فاستر و آندو و آیزنمن و فرانک گری توش موندن و هر کدام فقط تونستن به یک بخش و در واقع یک سبک از آن تمرکز کنند و در آن تا سر حد انفجار و خلاقیت پیش برند. می دانم که عمران هم همینقدر گستردست. در اینجا چند تفاوت اصلی بین معماری و عمران وجود داره که برات می گم:
اگه به ساختمان ها و پل ها و بناهای معروف و مشهور دنیا نگاه کنی تازه متوجه می شی که کار معماری یعنی چی!! هیچ مهندس عمرانی قادر نخواهد بود که این چنین ساختمان هایی را طراحی کند چون اطلا برای اینکار تربیت نشده ولی در عوض همان ساختمان ها به محاسبات و اندازه گیری های مهندس عمران نیاز دارد تا پابرجا بماند. علم طراحی ساختمان یه علم میان رشته ای هست. کسانی که بهت میگن معمارا مهندس نیستند کاملا اشتباه می کنند چون مخندس یعنی کسی که هندسه می داند و کار کردن با هندسه از اولین اصول یه طراحیه دقیقه. به ساختمان های کج و کوله و 4 طبقه ساخته شده در ایران نگاه نکن که گاهی خود بساز و بفروش تو اتاق خودش اون و طراحی می کنه. تو به حقیقت ماجرا پی ببر.
برای طراحی یک ساختمان به یک تیم معماری ملحق از 2 تا گاهی 50 معمار نیاز هست تا ساختمان را از هر نظر ( از حیث نور طبیعی ، تهویه طبیعی، اورگانیک بودن، بستر خاص خویش، جهت وزش باد ها، میزان مصرف سوخت و ....) تحلیل کنند و سپس این موارد دست و پا گیر را جوری در کنار هم آورند که هم زیبایی خاصی داشته باشد و هم نوعی خلاقیت در آن نهفته باشد و هم سبک خاصی را در بر گیرد یا خلق کند. و این است تلفیق علم مهندسی با هنر و خلاقیت و با احساس و با روانشناسی و با بوم شناسی و یستر شناسی و ... در واقع معماری علمی میان رشته ای است و این بر سختی آن می افزاید. طراحیه یک اتاق معمولی برای یک بچه 7 ساله با طراحیه همان اتاق برای یک نوجوان 17 ساله زمین تا آسمان فرق می کند و این همان جایی هست که متاسفانه دیگران از آن غافل می باشند. در واقع محدود کردن فضا را همه می کنند حتی مهندسان عمران ولی به چه قیمتی !!!
باز هم میگم که پیشرفت علم معماری وابسته به پیشرفت علم عمران و سازه هست و پیشرفت علم سازه نیز وابسته به پیشرفت علم مواد و شیمی و ... در واقع تمام رشته ها به یکدیگر وابسته اند و این یک چرخه است اما بنده به شخصه گاهی از این همه کوته بینیه مهندسان عمران که کار معماران را فقط در نقاشی کردن می بینند می رنجم. بهتر است به جای این همه ایراد گیری و ترد کردن کمی عمیق بیندیشیم. اینکه معماری از آغاز تمدن بشریت با او بود و با او خو گرفت ولیکن علم عمران تنها از 400 سال قبل و از مدرسه بوزار فرانسه آغاز شد. در واقع عمران تماما علم است و معماری نیمی علم و نیمی احساس. معماری با انسان بزرگ شد و با انسان نیز بزرگ می شود و هیچگاه محدودیتی در آن نیست گویا که انسان و معماری هر دو در یک کالبدن.
نمی خوام ادبیاتیش کنم ( آخه من ادبیاتتم خوبه و می تونم تا صبح برات نثر نویسم) و فقط در چند کلمه برات هر دو رو شرح میدم:

معماری = طراحی ساختمان = ایستایی + کارایی + زیبایی
عمران = ساخت بنا = ایستایی + کارایی
معماری = عمران + زیبایی
عباس غفاری 04:38 دوشنبه 14 شهریور 1390
7
 عباس غفاری
یک مهندس عمران می تواند کار یک مهندس معمار را انجام دهد و بالعکس
و این ربطی به مباحث عمران ومعماری ندارد بلکه ناشی از توانایی اشخاص در یادگیری علوم مختلف میباشد کما اینکه هر کدام از مهندسان مذکور میتوانند در ورزش . هنر .زبان خارجی و. . . . . سر امد باشند
چشمها را باید شست . . . .
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 08:54 دوشنبه 14 شهریور 1390
13
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
دوستان من سازه ای هستم ولی واقعا معماری قابل احترامه و در یک پروژه تخصصی هیچ کس نمی تونه کار کسی رو انجام بده حتی در خود رشته عمران بیشتر از 20 شاخه و 100 تخصص وجود داره بطوریکه خیلی وقتا خیلی از مهندسین عمران حتی قادر به انجام دادن تخصصهای دیگه تو خود حیطه عمران نیستن اگرچه مستعد هستند اما متخصص نیستند. یک مهندس عمران خوش فکر، با سلیقه هنری و با مطالعه می تونه مستعد کارهای معماری باشه اما متخصص نیست. و مطلب دیگه اینکه به اعتقاد من معماری اول سلیقه و هنره و این اصلا عیب و ایرادی که نداره بلکه یک نقظه خوبه. شما اگه دقت کنید در معماری همیشه اسم خالق سازه معروفتر از ساختمانه به عنوان مثال برج متعلق به نورمن فاستر، زاها حدید، لوکور بوزیه ولی هیچ وقت بنایی به اسم مهندس سازه یا عمران معروف نمی شه می دونید چرا چون سازه کار تخصصی یک تیمه و ثانیا در عمراناعداد و محاسبات حرف می زنند نه ایده ها نه هنر ها و سلیقه ها. در مجموع هر دو رشته جذابند و بسیار مهم و هرکسی خیلی که زرنگ باشه نهایتا می تونه کار خودش رو بکنه و لو اینکه در بخش دیگه مستعد باشه ... دعوای عمران و معماری نه تنها مختص ایران بلکه همه جوامعه چرا که خواسته های معمارین خیلی مواقع بلند پروازانه است اما فراموش نباید کرد که گاهی همین بلند پروازی ها اگر شکل دهی صحیح داشته باشه می تونه باعث رشد هر دو رشته بشه
خاصیت تخصص های بین رشته همیشه همین بوده که متاسفانه جایگاهشون کمی دیر در دید جامعه اصطلاحا جا می افته و معماری همی یکی از این رشته هاست که بین هنر و مهندسی حرکت می کنه و چیزی که می تونه تعریف روشنی بده به اعتقاد من سیستم آموزشی هست به عنوان مثال در کشورهای لزره خیز که دست و پای مهندسین عمران بیشتر بسته هست می بایست معماران محترم درک و اطلاع بیشتری از مهندسی عمران داشته باشند و در جائیکه دست عمران باز تر هست مانند اروپا می بایت به معماران اجازه داده بشه آزادانه و خلاقانه بدون هیج حصری فکر کند. ما متاسفانه در درسهای گروه معماری استاتیک رو قرار می دیم و بعد دانشجو رو رها می کنیم در صورتی که به اعتقاد من اگر دانشجوی معماری با دغدغه های مهندسین عمران در مناطق خاص بیشتر آشنا بشه بهتر می تونه خلاقیتش و در قالب عملی ارائه بده
و دست آخر اینکه مسائل مالی در مهندسی معماری بسیار تاثیرگذاره. تا زمانیی که در کشورمون پول خرج نکنیم نمی تونیم عمران و معماری پویا داشته باشیم، بودجه کم پروژه ها و عدم شهامت در نوآوری در ایران متاسفانه همه رو به تیپ گرایی رو آورد و شاید این یکی از علتهایی باشه که حضور معماران از دیدگاه بعضی ها کمرنگ تر دیده می شه. شما چند تا اثر کم هزینه از معمارای معروف می تونید نام ببرید؟
در مجموع واقعا هر دو رشته زیبا و قابل احترامه و درک متقابل این دو رشته می تونه به هم خیلی کمک کنه اما به نظر من با بودجه های بسیار ناچیزی که در بخش عمران صرف می شه در کل نمی شه خیلی افق روشنی برا همکاری تخصصی این دو رشته دید مگر یک سری کارای خلاقانه کم هزینه که اونم واقعا بسیار بسیار کم هستند.
شکوفه سلیمی 09:20 دوشنبه 14 شهریور 1390
7
 شکوفه سلیمی
با نظر آقای مهندس عباسی خیلی موافقم.واقعا دید این چنین محدودی نسبت به معماری،باعث میشه بعضیها نظرات عجیبی بدن.کوتاه فکری در هیچ زمینه ای اصلا خوب نیست.
حمیدرضا ولیزاده لادی 11:06 دوشنبه 14 شهریور 1390
5
 حمیدرضا ولیزاده لادی
من مهندس معمار نیستم ولی مهندسان معمار رو از صمیم قلب دوست دارم !
نازنین بهشتی 11:36 دوشنبه 14 شهریور 1390
9
 نازنین بهشتی
هزار آفرین به آقای مهندس سامانیان
که وقت گذاشتن و با این متن جالب حق مطلب رو ادا کردن
به نوبه خودم ازتون صمیمانه ممنونم
نازنین بهشتی 11:46 دوشنبه 14 شهریور 1390
10
 نازنین بهشتی
و دوهزار آفرین ویژه به آقای مهندس بیات
بابت این یادداشت فصیح و جذاب و سراپا منطقشون
خیلی عالی و لذتبخش بود خوندنش
ممنونم آقای مهندس
نازنین بهشتی 11:52 دوشنبه 14 شهریور 1390
6
 نازنین بهشتی
آقای مهندس ولیزاده، این جمله تون کپی رایت داره ها ......
;)
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 07:10 سه شنبه 15 شهریور 1390
6
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
سرکار خانم مهندس بهشتی از لطفتون واقعا سپاسگذارم
پیروز باشید
حسن ابراهیمی 21:43 سه شنبه 15 شهریور 1390
5
 حسن  ابراهیمی
با سلام
با احترام به نظرات تمام دوستان باید احسنت بگم به آقای مهندس بیات ، و آقای مهندس سامانیان و به سخنان طلایی شان .
بحث اینکه معماری سرتره یا عمران ، و یا این دو گروه همدیگر رو قبول ندارند ، این بحث برای امروز نیست ، از وقتی که من یادم میاد و وارد این رشته شدم حدود 20سال میگذره ، اون روزها هم همین چیزها رو می شنیدم. اما آیا واقعا همینطوره که بعضی ها تصور میکنند ؟!!!
باید بگم خیر ، اینطور نیست ، متاسفانه کسانی که این برداشتها رو دارند ، از دسته کسانی هستند که در تخصص خودشون خالی از علم و دانش کافی هستند و حتی نسبت به رشته و تخصص خودشون هم آگاهی و شناخت کافی ندارند. مثالش هم همینه " درخت هر چه پر بار تر باشه سر به زیرتر و متواضع تره "
چیزی که عیان هست و همه هم داریم می بینیم ، همین نمونه کارهایی که انجام دادند و در شهرهای ما فراوان فراوان به چشم میخوره ، اینها اگر علمشو داشتند و میدونستند که چه کاری باید ارائه کنند ، ما شاهد این بناهایی که پلانها و نماها و مصالح ناصحیحی دارند نبودیم.
تنها معیارشون برای ارائه کار فقط یک سری ضوابط هستش که از طرف شهرداری تعیین شده ، متاسفانه در کنار این ضوابط ها معیارهای معماری گونه اصلا به چشم نمیخوره ، مثلا طرح رو متناسب با بافت منطقه طراحی کنیم، رنگی که برای نما در نظر میگیریم ، متریالی که برای نما در نظر میگیریم ،ارتفاعی که برای ساختمان در نظر میگیریم، یه همخوانی با بقیه ساختمانها داشته باشند ، و در طراحی پلان هم اصول و قواعد معماری رو رعایت کنیم ، پس عملا ما فرآیندهای معماری رو در کارها مد نظر قرار نمیدیم ، اگر بگیم که قبلا علمش رو نداشتیم و اینکارها انجام نشده ، خب قبول ، اما حالا چی؟!!! هنوز هم ما فاقد علم معماری هستیم و اصول معماری رو رعایت نمیکنیم؟!!!
چه خوب میشد اگر در شهرداری ها طرحی رو تائید کنند که طبق اصول معماری طراحی شده باشه ، اونوقت معلوم میشه که کدام گروه میتونند کار اون گروهی که نفیش میکنند رو انجام بدهند.
با تشکر
رضا مهیاری 23:37 سه شنبه 15 شهریور 1390
7
 رضا مهیاری
من مهندس عمران هستم
مدتها فکر میکردم که کار معمار رو هم میتونم انجام بدم غافل از اینکه دیدگاه من محدود به ساختمانهای مسکونی پیش پا افتاده بود که اون هم بجای خودش به آرشیتکت نیاز داره. به دوستان هم رشته ای خودم توصیه میکنم به معماری های بزرگ و ایده های بی نظیر توجه داشته باشند بعدا می بینیم که واقعا کار یه آرشیتکت رو فقط خودش میتونه انجام بده
در طرف مقابل از همه آرشیتکتهای عزیز خواهش میکنم کمی با دید وسیعتر به رشته عمران نگاه کنن. به سازه های مهندسی که تعدادشون هم کم نیست اونوقت میبینیم که هر کاری متخصص خودش رو میطلبه. ما توی خانواده هم عمرانی داریم و هم معمار و فقط برای شوخی ممکنه گاهی سر به سر هم بذاریم ولی هردو خوب میدونیم که اینها فقط شوخیه
مهدی قنواتیان 08:32 چهارشنبه 16 شهریور 1390
5
 مهدی قنواتیان
دنیای معماری و سازه :دنیای تکامل هنر ایده هاست خلق دست نیافتنیها و جهش رو به جلو بشر می باشد هیچ کدام بدون یکدیگر کامل نخواهند بود.
جواد یاری 09:36 چهارشنبه 16 شهریور 1390
4
 جواد یاری
چه دعوایی راه افتاد بین علما.اولا کسی که هندسه بلده،بهش میگن مهندس،پس به عزیزان عمرانی و مکانیک و... نگیم مهندس چون نیستن.ثانیا معماری چپیزی نیست که بشه با2 تا جمله سرو تش بند آورد.چیزای دیگه ای خواستم بنویسم گفتم شاید بخوره به بعضی ها بر.این مقایسه کردنا پدر موضوع در میاره.
علیرضا نیریان 11:40 چهارشنبه 16 شهریور 1390
5
 علیرضا  نیریان
مهندسین مشاور گروههای همکاری تشکیل میدهند وبا هم یک اثری را خلق می کنند. مهندس عمران و مهندس معمار از تاسیسات برقی و مکانیکی چه اطلاعات تخصصی دارند.در اجرای یک اثر کدام یک به تنهایی قادرند.برج عرب را چه کسی ساخته است.
معمار
سازه
برق
تاسیسات مکانیکی
مدیریت و کنترل پروژه
و
.
.
.
باهم خلق اثر می کنند نه شخصی خاص
ولی همیشه اثر ار به مدیر اجرایی آن نسبت می دهند. نه معماری یا عمران
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 17:28 چهارشنبه 16 شهریور 1390
2
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
جناب آقای مهندس ابراهیمی از لطف شما سپاسکزارم
احد آمالی 11:47 آدینه 18 آذر 1390
1
 احد آمالی
من از آقای بیات از این که اینقدر روشنفکرانه و واقع بینانه در مورد مسئله صحبت نمودن متشکرم
ولی با یکم دقت بیشتر در مورد نظرات دوستان(اکثرا نه همه ) میشه فهمید ما الان کجائیم
و نوشابه رو که بخوری تهش معلوم میشه و پسته ای که مغزی در خود ندارد با گشودن لب رسوا میگردد و فرقی نمی کند فوق لیسانس عمران یا معماری یا ادبیات وبا حتی شاعر باشه....
ش ب 15:56 آدینه 18 آذر 1390
2
 ش ب
با سلام
محاسب خوب اونه که خودش محاسبه کنه نه اینکه مهرش در اختیار دلال باشه .
معمار خوب اونه که خودش طراحی کنه نه اینکه مهرش تو پلاستیک دلال باشه.
مجری خوب اونه که قبل از آنکه چیزی را بسازد قدرت تجسم آنرا داشته باشد نه بعد از آن ، و بتواند با حدود 250 حرفه مرتبط با ساختمان ارتباط برقرار کند و قدرت مدیریت منابع انسانی، ماشین آلات، پول و از همه مهمتر مدیریت زمان را داشته باشد.
متاسفانه ، متاسفانه و باز هم متاسفانه فرهنگ تقلب کردن نهادینه شده است و در جلسات امتحان به انحاء مختلف تقلب می شود یکی با sms یکی با هندز فری زیر مقنعه، یکی با ipad، یکی با ماشین حساب یکی با خرید مراقب جلسات، یکی با خرید مسئول کپی برگه ها و ...که همگی دیده و شنیده ایم.
(جای آن دارد که نظام آموزشی تحولی اساسی در نحوه آموزش علم و برگزاری امتحانات به طریق تستی با توجه به پیشرفت تکنولوژی بدهد.)
در اینصورت است که هنگام گود برداری، ساختمانی بر روی سکنه آن خراب می شود.
در اینصورت است که معمار هنگام طراحی از زمین همسایه نیز در طرح خود استفاده می کند و یا کد های آبنما را به طریقی روی نقشه نشان می دهد که اگر مجری به او اطلاع ندهد آب باید مسیر سربالا طی کند.
و در سایتی که طلایه دار آن مهندسین هستند همه جور غلط املائی در آن دیده می شود
مغوله به جای مقوله - برگذار به جای برگزار- محصوب به جای محسوب و ....که جناب مهندس مهیاری عزیز بیشتر با این مقوله آشنا هستند.
قصد توهین به هیچ عزیزی را ندارم و هدفم نحوه آموزش و نظام آموزشی است.
اگر این قبیل موارد اصلاح شد هیچگاه این پرده دری ها نمی شود و معمار و محاسب و مجری هرکدام در جایگاه والای خودشان قرار می گیرند.
درود بر تمام معماران واقعی که سیمای شهر و آرامش روح و روان انسان به دست آنهاست.
درود بر تمام عمرانیان واقعی که سلامت شهر و حفاظت از جسم انسان به دست آنهاست.
با تشکر
غلامرضا رزمگیر 21:54 آدینه 18 آذر 1390
0
 غلامرضا  رزمگیر
ادرکاساوناولها
قنبر انگورج غفاری 23:58 آدینه 18 آذر 1390
0
 قنبر انگورج غفاری
جنگ هفتاد دو ملت همه را عذر بنه ----چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند
محمد ذوالفقاری 09:02 شنبه 19 آذر 1390
0
 محمد ذوالفقاری
هر که را برای کاری ساخته اند
فرزاد وفادار 11:48 شنبه 19 آذر 1390
1
 فرزاد وفادار
ممنون از نظرات دوستان، یادمه پارسال وقتی بیکار بودم و دنبال کار میگشتم، البته دانشجو هم بودم یکی از دوستام دیدم که لیسانس معماری داشت بعد اینطور پیش اومد که باهم کار کنم (یعنی واسش کار کنم اونم در حد یه سرپرست کارگاه در حد خیلی پایین ) این آغا مهندس ، تازه دو سه سال هم از من کوچکتر بودن و همیشه استاتیک و مقاومت و ........ دروس عمران رو بهش درس میدادم . بعد منم بهش گفتم که اگه اجازه بدی کارهارو تقسیم بندی کنیم بعد اونم که ادعای ریاست و ... داشت منم خیلی تعجب کردم چون در این حد نبود که بمن دسنور بده بعد نگو بیچاره کمبود داشت.
این آغا باعث شد که من دید بدی نسبت به معماری داشته باشم ولی من خودم از طرفداران رشته معماری هستم و هر رشته ای هم قابل احترامه .

درباره معرفی رشته معماری هم اطلاعات زیر رو جمع آوری کردم:
تعریف رشته معماری:

معماری در لغت به معنای علم بنایی و ابعاد سازی آمده است و معمار به معنای بسیار عمارت کننده آنکه عمارت کند و موجب رونق و تعالی گردد وعمارت نیز به معنی آبادی است. لغات هم ریشه معماری و عمارت نیز همه معنایی از آبادانی و زندگی و حیات را درخود دارند. معمر به معنای طویل العمر، معمر به معنای منزل فراخ با آب و گیاه ومردم است. معمور یعنی آبادان آباد مسکون و دارای جمعیت از مردمان ( لغت نامه دهخدا).

در قرآن نیز در مواردی به ساختن و معماری و یا عمارت که ریشه معماری دارد، اشاره شده است. هنگامی که خدا می‎فرماید “عمروالارض” یعنی زمین را آباد کنید و زمین بنایی والا می باشد. تعمیر هم از همین ماده است و همچنین عمر نیز به معنای تعمیر بدان بواسطه روح است و اگر زیارت خانه خدا هم عمره می گویند باز به همین خاطر است که زیارت مردم مایه آبادانی بیت الله الحرام است. در تفسیرالمیزان مجموعه این معانی ( لغوی وقرآنی) نشان می دهد که مفهوم “معماری” عمیق‎تر از ساختن به تنهایی و ابعادش وسیعتر از به وجود آوردن کالبد یک ساختمان می‎باشد که مفاهیمی مانند زنده‎سازی و احیاء و تداوم و حیات و آبادانی را درخود نهفته دارد.
یا به عبارت دیگر معماری همواره به معنای ایجاد فضایی با روح و حیات تصور می گردد.
در این جا در مقام تعریف معماری باید به چند نکته زیر توجه کنیم :
اول اینکه در معماری همیشه معرفت و عمل به هم پیوسته است وسیر ازمعرفت به عمل و اجرا معماری را پدید می آورد. دیگر اینکه اثرمعماری همواره در پیوند با محیط مطر ح است و بدون ارتباط با محیط و بافت اطرافش شکل نمی‎گیرد وتعریف نمی شود.

بدین ترتیب از مجموعه تمامی آنچه به اجمال بیان شد بطور خلاصه میتوان گفت که:
معماری نوعی عمل خلاقانه است که مقصود آن شکل دادن به فضای زیست انسان درتمامیتش می‎باشد و گستردة آن از جوابگویی به نیازهای انسانی در پیوند با محیط و طبیعت تا بیان عواطف و اعتقادات او طیف وسیعی را در برمی‎گیرد.
به این ترتیب هدف این رشته تربیت افرادی است که براین طیف عمل خلاقانه تسلط یافته و توان انتقام بخشی به مقتضای زیست انسانی را داشته باشند تا بدین ترتیب ابعاد کمی وشرایط کیفی زیست و رشد درجامعه فراهم گردد.
نقش و توانائی : فارغ‌التحصیلان این رشته با توجه به آنچه گذشت و بر اساس توانایی‌هایی که در روند آموزش کسب نموده‌اند می‌توانند در زمینه‌های زیر ابقاء نقش نمایند:
1- طراحی (تک بنا یا مجموعه‌های زیستی کوچک)، از طرحهای اولیه تا مراحل اجرایی کار و طراحی اجزاء و عناصر تشکیل دهنده بنا، این زمینه از کار معمار در حقیقت وظیفه محوری او را تشکیل می‌دهند.
2- راهبری و سرپرستی دفاتر مشاور معماری و شهرسازی
3- نظارت عمومی و عالی بر صحت انجام کار در عملیات اجرایی ساختمانی مدیریت و هماهنگی‌های اجرایی پروژه‌های معماری و شهرسازی (تا حد بناهای عمومی متوسط) و توانایی مشارکت در مدیریت اجرایی پروژه‌های معماری گسترده

توانایی‌های موردنیاز و قابل توصیه:

دانشجوی این رشته علاوه بر توانمندی در طراحی و قدرت تجسم و خلاقیت، لازم است که در درس ریاضی بخصوص در هندسه قوی باشد چون برای آموزش فن و تکنیک معماری باید دروسی مثل هندسه کاربردی ، هندسه مناظر و ریاضیات و آمار را مطالعه کرد.
دانشجوی معماری باید اطلاعات عمومی خوبی در زمینه تاریخ بخصوص تاریخ معماری ایران و جهان ، جغرافیا ، اقلیم‌شناسی ، روانشناسی ، مردم‌شناسی و اقتصاد داشته باشد. چون معماری برای رونق و شکوفایی خویش از تمامی این علوم استفاده می‌کند.

همچنین دانشجوی رشته معماری باید بتواند به زبان معماری مطلبش را روی کاغذ بیاورد. یعنی از یک سو ذهنی قوی و خلاق داشته و از قدرت تجسم خوبی برخوردار باشد و از سوی دیگر طراحی چیره دست باشد تا بتواند به زبان معماری که همان طراحی بناها و فضاهای زندگی است، سخن بگوید.
معماری بیش از آنکه علم و تکنیک باشد، ذوق و سلیقه و استعداد است و معمار کسی است که طرحهای فردی‌اش با نقاشی ومجسمه‌سازی رقابت کند و در واقع بتواند مجسمه‌ای کاربردپذیر بسازد. به همین دلیل می‌توان گفت که معمار یک هنرمند است و باید مانند هر هنرمند دیگری چشم، ذهن و دستی توانا داشته باشد تا بتواند به یاری چشم و با تکیه بر ذخیره فرهنگی خود بخوبی ببیند و سپس با ذهنی پویا آنچه را که دیده است به تحلیل کشیده و با احساس و عاطفه درآمیزدو در نهایت به یاری دست و با کمک گرفتن از دانش های فنی و تکنیکی طرحی نو را خلق کند.
با توجه به دروس خاص این رشته و نیاز به عکسبرداری، تهیه نقشه و ... در مقاطعی هزینه تحصیل در این رشته بالا می باشد.

و به طور کلی باید:
1- بسیار صبور، دقیق و منظم باشد؛
2- از شکست نترسد و زود نا امید نشود؛
3- ارتباط عمومی بسیار خوبی داشته باشد؛
4- با استعداد و خلاق باشد؛
5- از تجربه بقیه(سال بالایی ها) استفاده کند؛
6- قدرت تجسم بالایی داشته باشد؛
7- بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند(البته با دلیل و مدرک مستدل)؛
8- و . . .



نکات تکمیلی:

رشته معماری تا سال 78 در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته دانشجو می‌پذیرفت و دانشجویان در طی شش سال، اطلاعات علمی و هنری لازم رابرای طراحی یک بنا آموزش می‌دیدند و در نهایت پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانستند ازطراحی یک کیوسک گل‌فروشی گرفته تا طراحی مجتمع‌های مسکونی، تالارها و مجتمع‌های ورزشی را برعهده بگیرند و یا به کارهای جنبی این رشته بپردازند. اما از سال 78 این رشته مانند سایر رشته‌های مهندسی در مقطع کارشناسی دانشجو می‌پذیرد و دانشجویان پس از فارغ‌التحصیل شدن در صورت علاقه‌مندی می‌توانند در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کنند.
به عبارت دیگر طول دوره رشته معماری از 6 سال به 4 سال کاهش یافته و درنتیجه تعدادی از دروس این رشته که شامل دروس هنری پیشرفته و تخصصی می‌شود، از مقطع کارشناسی حذف شده است.
حال سوال اینجا است که آیا فرصت‌های شغلی فارغ‌التحصیل مهندسی معماری با مدرک کارشناسی با فارغ‌التحصیل مهندسی معماری که دارای مدرک کارشناسی ارشد است، متفاوت می‌باشد؟
متاسفانه در آزمون سراسری از داوطلبان رشته معماری ، آزمون تخصصی معماری گرفته نمی‌شود و به همین دلیل بعضی از دانشجویان پس ازورود به دانشگاه تازه متوجه می‌شوند که به رشته معماری علاقه‌ای ندارند و در نهایت پس از 6 سال تحصیل نمی‌توانند به عنوان یک معمار هنرمند وارد بازار کار شوند. امادر حال حاضر دانشجو می‌تواند پس از پایان دوره لیسانس در صورت علاقه‌مندی در یکی ازگرایشهای شهرسازی، مرمت و احیاء بناها ، معماری منظر و یا معماری تخصصی ادامه تحصیل دهد و یا این که زودتر وارد بازار کار شده و به عنوان معمار فنی به طراحی تک‌بناهایا مجموعه‌های زیستی کوچک پرداخته و یا ناظر اجرای طرح و سرپرست دفاتر مشاوره باشد.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:

امکان ادامه تحصیل در این رشته با توجه به اینکه از سال 78 ، در مقطع کارشناسی ارشد به کارشناسی تبدیل شده است، در مقطع کارشناسی ارشد درگرایشهای : برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای ، طراحی شهری، معماری منظر، مرمت و احیاءبناها و بافتهای تاریخی میسر است.

رشته‌های مشابه ونزدیک به این رشته:

تا حدودی مهندسی عمران نزدیک به این رشتهمی‌باشد.
مهندس عمران با منطق صحبت می‌کند اما مهندس معمار از فرهنگ، هویت وزیبایی سخن می‌گوید، به عبارت دیگر معماری در طراحی یک بنا علاوه بر رعایت اصول فنیبه جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی ، روانشناسی و زیبایی شناسی توجه دارد در حالی که مهندس عمران در طراحی یک بنا تنها به ایستایی و مقاومت آن توجه می‌کند. به همین دلیل اگرفضاهای زیست تنها توسط مهندس عمران ساخته شود، شاهد نا به‌ هنجاری‌ هایی خواهیم بود که موجب اضطراب ، نگرانی و آلودگی صوتی خواهد شد.

آینده شغلی وبازار کار:

با توجه به این که در سطح کارشناسی به جنبه‌های فنی معماری توجه بیشتری می‌شود ، در نتیجه فارغ‌التحصیل این رشته می‌تواند به ساختمان سازی (طراحی فنی ساختمانهای مختلف) بپردازد اما فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد چون جنبه‌های هنری معماری را آموزش دیده است، بیشتر به هنر معماری می‌پردازد. در یک مثال می‌توان گفت که نوع کار لیسانس و فوق لیسانس معماری مثل نوع کار پزشک عمومی وپزشک متخصص است. یعنی لیسانس معماری به کلیات معماری می‌پردازد و فوق لیسانس معماری به صورت تخصصی در این رشته فعالیت می‌کند.
اگر یک مهندس معماری بخواهد فقط درتهران یا در شهرهای بزرگ کار کند فرصتهای شغلی فراوانی برایش وجود ندارد. اما درشهرهای کوچک کمبود مهندس معماری کاملا احساس می‌شود تا جایی که در بعضی از شهرهاکار یک مهندس معماری را تکنسین عمران انجام می‌دهد.
در حال حاضر دانشجو می‌تواندپس از پایان دوره لیسانس در صورت علاقه‌مندی در یکی از گرایشهای شهرسازی ، مرمت واحیاء بناها، معماری منظر و یا معماری تخصصی ادامه تحصیل دهد و یا این که زودتروارد بازار کار شده و به عنوان معمار فنی به طراحی تک بناها یا مجموعه‌های زیستیکوچک پرداخته و یا ناظر اجرای طرح و سرپرست دفاتر مشاوره باشد.
مهندس معمارعلاوه بر طراحی بناها می‌تواند به طراحی و ساخت ماکت و طراحی معماری داخلی بپردازدو یا به عنوان ناظر ساخت فعالیت کند. در ضمن فارغ‌التحصیل معماری آمادگی کار دررشته‌های مرتبط با معماری مثل طراحی صحنه و یا طراحی صنعتی را نیزدارد.

وضعیت نیاز کشوربه این رشته در حال حاضر:

مطابق موارد گفته شده در قسمت آینده‌شغلی ، بازار کار و درآمد به نظر می‌رسد در شهرهایی غیر از تهران و حتی روستاها وشهرستانها امکان کاربرای فارغ‌التحصیلان به راحتی میسر باشد و در این مورد احساسنیاز می‌شود.

توصیه می کنم که هیچوقت یک رشته را از روی احساسات و یا داوری دیگران انتخاب نکنید.هر چیزی آن زمان به اصلی و واقعی ترین شکل خود نزدیک است که خود شما در مورد آن تحقیق کرده باشید.پس :از نتیجه گیری های ظاهری جدا پرهیز کنید مخصوصا در مورد رشته معماری که تبلیغاتی از نظر آینده شغلی و حقوق و امکان مشغول به کار شدن در بسترهای خصوصی وجود دارد.پس همیشه به خاطر داشته باشید که به قول معروف آواز دهل شنیدن از دور خوش است!!!

دروس دوره کارشناسی معماری :
با توجه به وجوه و ابعاد رشته مراحل مختلف شکل‌گیری اثر، منابع و روشهای شناخت بسیار متعدد و متنوعی که معمار ناچار به مراجعه آنهاست و طبیعت رشته، به چهار زمینه فعالیت آموزشی یا حوزه دست می‌یابیم که از این میان یک حوزه یعنی طراحی معماری نقش ستون فقرات و محور اصلی محور اصلی مجموعه آموزشی را به عهده دارد و سه حوزه دیگر فن ساختمان تاریخ هنر و معماری و مرمت و احیای ابنیه و بافتها و مجتمع‌های زیستی به مثابه پایه‌ها و بخشهای تقویت‌کننده و گاهی تخصصی این ستون فقرات محور اصلی می‌باشند.
تعداد واحدهای مربوط به حوزه‌های نامبرده عبارت است از:
حوزه طراحی معماری 40 واحد
حوزه فن ساختمان 26 واحد
حوزه تاریخ معماری و مرمت و احیای ابنیه و بافتها 11 واحد
حوزه مجتمع‌های زیستی 3 واحد

www.rasekhoon.netمنبع
صدف اسدی 12:39 شنبه 19 آذر 1390
0
 صدف اسدی
سلام خدمت تمامی دوستان عزیز با آقای مهیاری موافقم همچنین با آقای بهنامی نیا(به نظر شما آقای بهنامی نیا دلیل غلط های املائی چیه ؟
ش ب 14:37 یکشنبه 20 آذر 1390
0
 ش ب
سرکار خانم اسدی
با سلام
به نظر اینجانب دلیل غلط های املایی عدم توجه به ریشه لغات و محدود کردن مطالعات به دروس تخصصی و نه فراتر از آن می باشد.
فرهنگ 52 جلدی علامه دهخدا حاصل تلاش بی وقفه و خدمت والای ایشان به فرهنگ و ادب فارسی در دوران معاصر می باشد . اگرچه فیلتر می باشد ولی cd آن جهت استفاده در بازار موجود است.
موفق باشید.
م کرمی 23:57 شنبه 15 بهمن 1390
0
 م کرمی
با سلام
همه می دونن که رشته معماری زیر شاخه هنر و اصلا هیچ اصول مهندسی ندارد، یک عمرانی می تواند کارهای معماری را انجام دهد ولی یک معمار هرگز قادر به انجام کارهای عمران شامل طراحی، محاسبات، اجرا، نظارت ... نمی باشد.
اصولا معماری ها افراد رویایی هستند که قبل از اینکه به دنبال اجرایی بودن پروژه باشن فقط دنبال ایده ... هستند
نازنین بهشتی 11:35 یکشنبه 16 بهمن 1390
1
 نازنین بهشتی
دو کلوم هم از .....
مهدی سلطانی 11:44 یکشنبه 16 بهمن 1390
0
 مهدی سلطانی
در جواب سوال اصلی (معماری بهتره یا عمران ؟) باید بگم که: یا عمران بهتره!!!
غلامرضا رزمگیر 16:33 یکشنبه 16 بهمن 1390
1
 غلامرضا  رزمگیر
با یا بدون سلام وعلیک
درخواست می گردد این بحث تفرقه آمیز واین قیاس مع الفارق متوقف گردد. به نظر می رسد عدم تعامل های لازم موجب شده است که کدورت هائی بین معمار .سازه باشد.
من به عنوان یک مهندس سازه اعلام می کنم که بدون همکاری با مهندس معمار خلاق وهنرمند توان انجام کار مفید ندارم.کارمن زمانی ارزش پیدا می کند که خلاقیت های یک معمار با تحلیل وطراحی سازه ای متناسب وتعامل در تغییرات برای نیل به هدف همراه باشد. خواهشمند است از ادامه بحث غیر اصولی خوداری شود.دادن داده های ابتدائی به نرم افزار های تحلیل وطراحی سازه وگرفتن خروجی های مقاطع کاری خوب ولی ناکافی است که از هر کاربر غیر مهندس هم با آموزش چند روزه برمی آید.براحتی می توان با آموزش یک ماهه به یک ادیب گرانقدر (فارغ التحصیل رشته ادیبات) با Perform 3D تحلیل غیر حطی دینامیکی انجام داد.
حامد ع ب ا س ی 20:14 یکشنبه 16 بهمن 1390
1
 حامد ع ب ا س ی
هیچ آیینی با نادانی رشد نمیکند.
امام علی(ع)
دوستان بازم سلام
14/تیر/90 جواب امثال م کرمی رو دادم...برن بخونن.
سعید چایچی 23:50 یکشنبه 16 بهمن 1390
0
 سعید چایچی
با سلام به همه دوستان معمار و عمران
دوستان هیچکدام از شما عزیزان به محتوای موضوع اصلا" توجه نمیکنید مثل تمام کارهائی که از صبح تا شب در ایران انجام میدهیم سطحی و احساسی برخورد میکنم وحتی عمل میکنیم.
دوستان رشته معماری وقتی نامش بصورت لاتین نوشته میشود گویا موضوع است یعنی هنر !
هر انسانی میتواند تلاش بکند یک مهندس عمران خوب بشود ولی هر کسی نمیتواند یک معمار خوب بشودزیرا معمار خوب یعنی یک هنرمند که در هر کسی این ذوق ممکن نیست . کاری ندارم در ایران بیشتر دوستان معماراصلا" کارمعماری نمیکنند ولی معمار خوب یک نقاش خوب میتونه باشه یک شاعر خوب میتونه باشه و..... معمار خوب انسان با احساس و خاصی باید باشدو در دوران تحصیلاتم درخارج از ایران با معماران زیادی برخورد داشتم که اصلا" با بیشتر قشر معماران ایران قابل مقایسه نیستند!معمار مهندس هنر است
متاسفانه این مکان برای ادامه مطالب محدود است نظراتم را درهمین حد پسنده میکنم
به همه دوستان معمار و عمرانی آرزوی موفقیت میکنم
بهنام مکسایی 21:19 دوشنبه 17 بهمن 1390
0
 بهنام مکسایی
سلام دوستان خدا کنه ما کارامونم رو خوب انجام بدیم مهم نیست رشتمون چی باشه .(اگه نظرات دوستان رو بخونیم همه چیز روشن میشه دیگه نیازی نیست که بیشتر تفرقه بندازید)(اصلا شما پرو فوسور هر رشته ای هستی همون رشته شما بهترین رشتست فقط خدا کنه بتونید به نحو احسن انجام بدید کاراتون رو.
فرزاد علی یوسفی 21:27 دوشنبه 17 بهمن 1390
0
 فرزاد علی یوسفی
عمران .مکانیک.برق.و..... هر کدام یک بخشی از یک پروژه را پوشش میدن.ولی معمار در راس همه ی این بخش ها است و انها را به هم مرتبط میکند.وقتی طرحی نباشه پس یک عمران چطور میخواد محاسبه کنه وقتی طرحی اصلا وجو ندارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
رضا مهیاری 21:37 سه شنبه 18 بهمن 1390
1
 رضا مهیاری
آقای فرزادعلی یوسفی
شما ظاهرا نظرات دوستان رو مطالعه نفرمودید
استدلال بسیار سخیفی داشتید که وقتی طرحی نباشه پس بقیه رشته های مهندسی بیکارند و نتیجه گرفتید که معمار در راس قرار داره. خوبه که ما هم بگیم اگه مهندس عمران نباشه شما باید طرحهاتون رو ببرید روی پیت حلبی یا روی باد هوا بسازید؟ توجه داشته باشید که بسیاری از طرحهای معماری معروف دنیا توسط مهندسان معمار طراحی نشده و یک اثر هنری از یک هنرمند بوده ولی هیچ سازه ای رو توی کل دنیا پیدا نخواهید کرد که توسط دست توانای یک مهندس عمران محاسبه نشده باشه. پس لطف کنید متعصبانه برخورد نکنید
رضا مهیاری 21:50 سه شنبه 18 بهمن 1390
0
 رضا مهیاری
من یه پیشنهاد برای آقای فرزاد علی یوسفی دارم هرکی موافقه اعلام کنه اگه ایشون هم هنوز معتقدند که در راس هستند من از همین الا حاضرم
پیشنهاد من اینه : یکی از اعضای بیطرف سایت رو به عنوان مالک یک زمین مسکونی با ابعاد مشخص و گذر یا گذرهای کناری مشخص انتخاب میکنیم
شخص انتخاب شده نظرات خودش رو برای یک طرح اعلام میکنند و آقای قرزاد عزیز یک طرح معماری بر این اساس تهیه میکنند بعد بنده اون طرح رو محاسبه و تقدیم میکنم
در مرحله بعد برای اینکه ایشون متوجه موضوع باشند بنده پلان زمین رو به دلخواه خودم و به نحوی که بعدا بتونم محاسبه کنم ستون گذاری خواهم کرد و ایشون براساس ستون گذاری بنده طرح معماری رو ارائه و تقدیم خواهم کرد
حالا نگید این روش برعکسه و صحیح نیست فقط میخوام مشخص بشه که هنرمند واقعی کیه؟ اونی که بر اساس هر طرح معماری یک سازه قابل قبول ارائه میکنه و همه نیازها رو برآورده میکنه یا اونی که همینجوری قلم رو روی کاغذ میذاره و وای به روزی که یک ستون چند سانتیمر جابجا بشه و دیگه اصلا نتونه کاری بکنه
امیرحسین تبریزی ورزقانی 23:43 سه شنبه 18 بهمن 1390
0
 امیرحسین تبریزی ورزقانی
نظر همه ای دوستان جالب بود ولی در ایران معماری هنوز جایگاه واقعایش را پیدا نکرد.سوال خوبی بود مرسی مهندس جان
احسان درفشی 02:23 چهارشنبه 19 بهمن 1390
1
 احسان درفشی
نادیده گرفتن خدمت هر کسی کار ناصواب و نادرستی است.
معماری هنر است.
وظیفه معمار ایجاد کردن احساس آرامش برای ساکنین ( استفاده کننده ها ) است و وظیفه مهندس عمران برآورده کردن تامین جانی ساکنین.
معمار روح انسان رو از مرگ نجات میده و مهندس عمران جسم انسان رو.
در این راه حتی از مهندسین کامپیوتر هم باید تشکر کرد که با خلق نرم افزارها ، کار مهندسین معمار و عمران رو خیلی خیلی ساده کردند.
مگر میشود نقش مدیر پروژه رو نادیده گرفت؟
خدا استاد بنده رو حفظ کنه که با اینکه پایه یک محاسبه و پایه یک نظارت داشتند اما بخاطر اینکه چند سالی در این زمینه ها اطلاعاتشون رو به روز نکرده بودند ، در این زمینه ها امضاء نمیکردند.
و مگر میشود انسان متعهد ، برای چیزی که تخصص ندارد به همین راحتی نظر قطعی بدهد؟
مگر میشود در به ثمر نشستن یک فرزند صالح نقش پدر یا مادر را پررنگتر از دیگری دید؟
راستی من عمران خواندم ها ، اشتباه فکر نکنید.
غلامرضا رزمگیر 01:08 پنجشنبه 20 بهمن 1390
0
 غلامرضا  رزمگیر
استدلال شما جناب مهیاری (برنده اسبق) واستفاده از کلمه سخیف مناسب نیست. تعصب شما به رشته عمران برای من عمرانی وسازه ای هم قابل قبول نیست .پس حق بدهید که غیر عمرانی ها نپذیرند.به نظر می رسد شما مهندسان معمار را با نقشه کش اشتباه فرض کرده اید وعجیب است که چرا به جای تشویق همکاری بر طبل تفرقه می کوبید؟
رضا مهیاری 12:18 پنجشنبه 20 بهمن 1390
0
 رضا مهیاری
آقای رزمگیر عزیز
شما منو یاد خانم فردوسی انداختید با استفاده ار عبارت برنده اسبق
نمیدونم این برنده شدن من چرا برای بعضی ها انقدر پررنگ و دردآور بوده که هنوز بعد از 10 ماه فراموش نشده و هر موقع قراره از من انتقاد بشه به این موضوع با درد و رنج اشاره میشه و در جایی که هیچ ربطی نداره استفاده و بکار برده میشه. باشه دوست من هرکی از راه رسید و گفت من از همه بهترم ما هم میگیم چشم شما درست میگید که یه وقت خدای نکرده به کسی برنخوره
ولی آقای رزمگیر عزیز من شمارو به نظر قبلی خودم ذیل این روزنوشت ارجاع میدم که ببینید بنده قبلا از مهندسان معمار عزیز به قدر کفایت دفاع کردم منتها شما اومدی آخر قصه رو خوندی و فقط با دیدگاه برنده بودن من یه چیزی نوشتید. والا بخدا من خودم خودمو برنده نکردم که برخی از اعضای تنگ نظر هرجا میرسن به این موضوع اشاره دارند. یه سرچ توی همین سایت بزنید می بینید مهندس معماری رو که نسبت فامیلی بسیار نزدیکی با بنده دارن و من هیچ خصومتی با این قشر عزیز ندارم ولی با بعضی از نظرات خیلی مخالفم و عادت من هم اینه که هرجا مشکلی ببینم پاسخ میدم
احد آمالی 12:59 آدینه 21 بهمن 1390
1
 احد آمالی
مهیاری جان از شما دیگه بعیده ول کنید این بحث بیهوده رو
غلامرضا رزمگیر 22:15 دوشنبه 24 بهمن 1390
0
 غلامرضا  رزمگیر
آقای مهیاری عزیز من از شما معذرت می خواهم قصد اهانت خدائی نکرده درکارنبوده ونخواهد بود برنده شدن شما برای ما دردآور نبوده ونیست این یکی از شناسه های خوب شماست . من از ادبیات شما در بکاربردن کلمه سخیف انتقاد کردم باز هم پوزش مارا بپذیرید من هم با جناب امالی موافقم این بحث بیهوده است.بیشتر خودشفیتگی را دامن میزند (البته شما نه).
رضا مهیاری 19:35 سه شنبه 25 بهمن 1390
0
 رضا مهیاری
آقای رزمگیر عزیز سرور گرامی
شما اولین نفری نبودید که با کنایه به موضوع منتخب بودن بنده و برنده شدنم اشاره کردید من در انتخابات اخیر با مسئولین سایت تماس تلفنی برقرار کردم و خواهش کردم اسم بنده رو حذف کنند حتی گفتم اگه لازمه کتبا مینویسم و فکس میکنم که متاسفانه موافقت نشد. از روزی که بنده انتخاب شدم انواع و اقسام گوشه و کنایه ها و متلکهای مختلف برام ارسال شده چه توی سایت چه توی ایمیلم. من وقتی برنده شدم بخاطر لطف دوستان خیلی خوشحال بودم ولی فراموش کرده بودم که اینجا هنوز جهان سومه و دیگران از شادی همدیگه لذت نمیبرند. کاش یه انتخابات برگزار میشد و من بعنوان بیخودترین عضو سایت انتخاب میشدم اونوقت دوباره با لحن دوستانه باهام برخورد میشد. شما هم خواسته یا ناخواسنه ذیل یک بحث که ربطی به موضوع نداشت دوباره نمک روی زخم بنده پاشیدید. من عذرخواهی هیچکس رو نمیخوام فقط میخوام به این موضوع اشاره نشه. همین همین همین
حامد حقی 20:45 سه شنبه 25 بهمن 1390
0
 حامد حقی
انقدر نظر دادین که من چیزی ندارم بگویم اما متاسفانه هیچ کدوم هماهنگ نیستن. به نظر باید معمار و عمران یکم دوستی کنند اما ظاهرن نمیشه.
مهندس یه جوری ستون میزاره تو پلان که معمار هرکاری می کنه نمی تونه یه طرح خوب بده و اگر هم اول معمار بخواهد طرح بده، مهندس بیچاره انقدر باید وقت بزاره که جور دهانه های زیاد را بشه یه جوری جبران کرد و .....
مشکل ما اینه که نمی خواهیم با هم کار کنیم و اگر باهم بشینیم و کار کنیم جفتشون مهم هستند
حامد حقی 20:46 سه شنبه 25 بهمن 1390
0
 حامد حقی
آقای مهندس بهزاد بیات. سلام. خیلی وقت بود از شما خبری نداشتیم. خوب هستید؟ چه خبرا؟ به سلامتی درستون در مقطع دکترا به پایان رسیده؟
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 04:47 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
سلام و دورود بر شما مهندس عزیز. مممنون از لطفتون. من با اجازتون براتون به ایمیلی که ازتون از قبل دارم پاسخ می دم اگر ایمیلتون عوض شده لطفا اطلاع بدین. تشکر
غلامرضا رزمگیر 19:30 چهارشنبه 26 بهمن 1390
0
 غلامرضا  رزمگیر
(عنوان بیخودترین عضو سایت انتخاب میشدم) اینگونه نخواهد شد.
شما برنده شده اید جناب مهیاری این افتخاری برای شمااست ، از گفته های من ودیگران غم مخور که برای جوانی همچون شما غمخوردن مناسب نیست .عذر خواهی ما را بپذیر همین همین همین
اگر عذر خواهی ما نپذیرید بازهم عذر خواهی می کنیم مادر این کار بیش از تحلیل وطراحی مهارت داریم .
سعید نجف زاده 14:46 آدینه 2 تیر 1391
0
 سعید نجف زاده
درود به همه دوستان عزیز ومحترم.من همه متنارو مطالعه کردم چیزی که متوجه نشدم غیر از بحث وجدل البته بحث خاصی نبود بیشتر جدل بود.بنظر من باید فکر چاره ای باشیم علت و معلول بهم وابسته است یادمون نره بادکنک بر خلاف جهت باد هم حرکت میکنه.پس کوشا باشیم
علی هاشمی 09:23 پنجشنبه 8 تیر 1391
0
 علی هاشمی
خوبه اما خوشم نیومد آقای آغا جان !
لطفا با تخصص و تحقیق بیشتری اظهار نظر کن ، اگه در ساخت بنا محاسبات درست برا ایستایی سازه انجام نشه زیبایی به چه دردی میخوره ؟!
منم که یه دانشجوی عمرانم به جرات میگم که شاید طراحی هایی که تا به حال کردم از لحاظ استاندارد فضا سازی و زیبایی ساخت هم سطح کارهای معماری ها باشه .
میدونی تفاوت طراحی ما عمرانی ها با معماری ها در چیه ؟
به قول خودت طراحی عمرانی ها با منطق و واقعیات و سادگی و با توجه به نیازهای مردمه ایرانه ، اما معماری ها چون طراحی های غربی رو دیدند میخوان مثل اونا طرح های پیجیده با آب و تاب زیاد از حد خارج از نیاز و غیر منطبق با طراحی ایرانی اسلامی بدند ...
مگه معماری بیشتر به جز واحدهای طراحی که خداییش آسون تر از عمرانه چی میخونند حتی مقطع ارشد معماری ؟!
یه تکنسین عمران بالاتر از کارشناس معماری نباشه خداییش کمترم نیست .
موفق باشید
غلامرضا رزمگیر 17:00 پنجشنبه 8 تیر 1391
0
 غلامرضا  رزمگیر
رأس چی نی ، چقدر پیل می دن!
بهنام مکسایی 00:51 آدینه 9 تیر 1391
1
 بهنام مکسایی
سلام دوستان خدا کنه ما کارامون به نحو احسن انجام بدیم مهم نیست رشتمون چی باشه .(اگه نظرات دوستان رو بخونیم همه چیز روشن میشه! اگه قبل از نظر دادن یه نیم نگاه به بقیه نظرات هم بکنیم بد نیست.


شاد باشید حق نگهدارتون.
علی هاشمی 02:14 شنبه 10 تیر 1391
1
 علی هاشمی
آره واقعا ... اما نظر هم چی، نی چون وقتی وارد محیط کار بشی ازت نظر نمیخواند، عمل میخواند ...
دانشجوی ارشد سازه یا هر رشته ی دیگه بودنم چی نی، مهم سواد داشتن و کار بلد بودنه ...
امین ث 09:34 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 امین  ث
اونایی که میگن میتونن کارای معماری انجام بدن دارن شوخی میکنن چون خودشون هم میدونن که محاسبات یه عمرانی رو نه تنها یه معمار بلکه هر کس دیگری میتونه انجام بده مگر قبل از اینکه رشته عمران به وجود بیاد بناهای بزرگ و با شکوه وجود نداشت پس آقایان عمرانی مشغول محاسباتتان باشید و اظهار نظر نکنید البته به بقیه عمرانی ها توهین نشود
رضا مهیاری 10:40 یکشنبه 1 بهمن 1391
1
 رضا مهیاری
برای امین ث که هنوز دانشجو تشریف دارند و حتی هنوز تو رشته خودش هم سر از تخم در نیاورده متاسفم که چطوری راجع به چیزی که نمیدونه اینجوری اظهار نظر میکنه. حداقل یه بررسی بکن ببین همین سایتی که توش هستی داره چی تولید میکنه و چرا ؟ خیلی متاسفم....

از مسئول محترم سایت هم شدیدا گلایه دارم که چطور اجازه نشر چنین مطلب سخیف و بی مقداری داده شده.
امین ث 12:44 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 امین  ث
آقای مهیاری اصلا از شما انتظار انتقاد نداشتم چون من فقط برای کسانی که گفتند کارهای معماری رو انجام میدن نظر دادم و گفتم هرکس باید به کار خودش مشغول باشه دانشجو هستم که باشم عقل و شعور که دارم من که از شما چیزی نگفتم
امین ث 13:30 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 امین  ث
نمیدونم چرا آقای مهیاری جواب منو دادن شما که گفتی دانشجو هستم درست ولی مگه همه چیز منو میدونی که نظر میدی شاید کل اجدادم توی کار ساخت و ساز بودن
خود منم از مدیر این سایت گله دارم که چرا نظر قبلی منو نگذاشتن وگرنه جوابتونو میگرفتین
مگر غیر از اون چیزی بود که گفتم مگه اون موقعی که شماها نبودین کار دنیا لنگ مونده بود
امین ث 13:38 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 امین  ث
درضمن شما چرا نخود آش شدید من حتی اسم هم نبرده بودم. یادم اومد این شما نبودی که میگفتی مدت ها فکر میکردی میتونی کارای معماری رو انجام بدی
حسین داداشی 14:45 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 حسین داداشی
منم با شما موافقم آقای مهیاری ولی باید بگم همین که شما سر از تخم در آوردی واسمون کافیه و تازه وضعمون شده این شما حق نداری به مسئول سایت گله کنی یه جوونی اومد و نظرشو گفت
غلامرضا رزمگیر 15:06 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 غلامرضا  رزمگیر
امین - ث گرامی چرا همچون متهمان برای نام خانوادگی از حروف الفبا استفاده می کنید
مهیاری بزرگوار از حروف الفبا ناراحت نباش و گر نه برنده شدن را بازهم برملا می کنیم. !!!!!!!!!!!!
به روح همورابی قسم اینطور نیست.
حسین داداشی 15:56 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 حسین داداشی
کسی نظر شما رو نخواست آقای مهیاری شما اگه بیل زنی باغجه خودتو بیل بزن با همه دعوا داری کسی جرات نداره نظرشو بگه اگه بگه هم که خدا میدونه نظرشو بزارن یا نه
بهاره مهدوی 16:48 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 بهاره مهدوی
با سلام خدمت دوستان فقط خواستم بگم که دوباره یه نفر حقیقتو گفت و آقای مهیاری هم ترش کرد
کجای حرفای این آقا اشکال داشت که شما نظر دادید
امین ث 20:40 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 امین  ث
این کلام خود هست از دو کلام
دو کلام هم از برنده اسبق
با دیدن چهره جناب غلامرضا رزمگیر محترم این شعر نو را سرودم
رضا مهیاری 21:14 یکشنبه 1 بهمن 1391
2
 رضا مهیاری
آقای امین ث این جمله رو شما گفتی یا نگفتی؟ "محاسبات یه عمرانی رو نه تنها یه معمار بلکه هر کس دیگری میتونه انجام بده"
اگه گفتی پس نگو "من که به شما چیزی نگفتم" دیگه چی میخواستی بگی؟

در مورد اینکه فرمودید اجداد شما همه تو کار ساخت و ساز بودن عرض کنم "گیرم پدر تو بود فاضل از فضل پدر تورا چه حاصل؟" حاصلش این بوده که بیایی بدون اینکه فهمی از محاسبات داشته باشی هرچی دلت خواست بگی؟

در مورد نخود هر آش که باید عرض کنم شما خودت رو قاطی چیزی کردی که اصلا مفهومش رو هم نمیدونی. ضمنا اینجا یه سایته برای بیان دیدگاههای درست افراد نه توهین و افترا و چرت و پرت

یه آقایی هم اومده میگه حق ندارم به مسئول سایت گله کنم خیلی عذر میخوام که مدیر سایت خودش زبون نداره و شما نقش زبون رو بازی میکنید. ضمنا آقای داداشی کسی نظر منو نخواسته و شما صحیح می فرمایید ولی هرچی گشتم متوجه نشدم نظر شمارو کی خواست. وقتی دوتا مهندس دارن صحبت میکنن پابرهنه نیا وسط خوبیت نداره
رضا مهیاری 21:28 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 رضا مهیاری
خانم مهدوی همه اینجا حق دارن هر چیزی بگن ولی من نه؟
رضا مهیاری 21:30 یکشنبه 1 بهمن 1391
2
 رضا مهیاری
راستی این آقای داداشی همین امروز به عضویت سایت در اومده از کجا اینهمه اطلاعات داره که من با همه دعوا دارم خدا میدونه. تازه درست هم بگه بازم به این آقا مربوط نیست و باید طبق گفته خودش بره باغچه خودش رو بیل بزنه !!!!!!!!!!!!!!!!!!
حسن ابراهیمی 22:27 یکشنبه 1 بهمن 1391
2
 حسن  ابراهیمی
با عرض سلام

خانم بهاره مهدوی ، با توجه به اینکه تاریخ عضویت شما در سایت در صفحه شخصی شما ( تاریخ عضویت: 1391/11/01 ) قید شده و این تاریخ مربوط به همین امروز میشه ، فقط یک سوال از شما دارم : شما چه شناختی از اعضای این سایت و خصوصا از جناب آقای مهندس مهیاری دارید که در نظرتون فرمودید ( دوباره یه نفر حقیقتو گفت و آقای مهیاری هم ترش کرد )

و همچنین جناب آقای حسین داداشی که با توجه به تاریخ عضویت شما در سایت در صفحه شخصی شما نیز ( تاریخ عضویت: 1391/11/01 ) قید شده ، از شما هم یک سوال دارم : شما چه شناختی از جناب آقای مهندس مهیاری دارید که فرمودید ( با همه دعوا داری کسی جرات نداره نظرشو بگه اگه بگه هم که خدا میدونه نظرشو بزارن یا نه )

باید به عرض برسونم من از جمله کسانی هستم که با آقای مهیاری در چند جا اختلاف نظر داشتم و نظرمو هم گفتم و جناب مهیاری نه تنها با بنده دعوا نداشتند بلکه سر اون موضوع با تبادل نظر به حل در اختلاف نظرهامون میرسیدیم و نتایج خوب و منطقی نیز حاصل میشد و در خیلی جاها با راهنمایی هاشون واقعا ازشون چیزهایی یاد گرفتم و این روند همچنان ادامه داره .

حالا از شما دوستان عزیز که تازه عضو سایت شدید و تازه از راه رسیدید درخواست می کنم کمی تامل بفرمائید و تنفسی تازه کنید و کمی با این سایت و اعضای محترمش همراه باشید و نسبت به شخصیت محترم اعضا شناخت پیدا کنید تا بعد که نظری این چنینی دادید برای ما مورد قبول باشه که شما از روی شناخت نظر دادید و مثل الان برای ما این برداشت پیش نیاد که ثبت نام شما در سایت ساختگی هستش و فقط از طرف جناب ( امین ث ) برای حمایت از خودشون این ثبت نام ها انجام شدش و همچنین برطبق دلایل دیگری که می تونم این ثبت نام ها را ساختگی بدونم اینه که شما بلافاصله بعد از ثبت نام فقط در همین روزنوشت کامنت گذاشتید و دیگر اینکه چرا فقط از جناب ( امین ث ) به طرفیت جناب آقای مهیاری طرفداری کردید در حالیکه شما می تونستید با توجه به عنوان روزنوشت که ( معماری بهتره یا عمران ) نظر خودتون رو مطرح می فرمودید . و یا اینکه نسبت به نظرات دیگر اعضای محترم در جهت موافقت و یا مخالفت با نظرشون نظر تازه ای ارائه میدادید ، در حالیکه ما می بینیم شما یک راست و صاف بعد از ثبت نام به جانب داری از کامنت جناب آقای ( امین ث ) پرداخته اید ، بنابراین و قدر مسلم آنچه که موجب برداشت بنده از ساختگی بودن حساب کاربری شما در این سایت بوده همین شتابزدگی شما عزیزان و نحوه برخورد و اظهار نظر شما می باشد.

و جناب آقای ( امین ث ) اگر شما نمیدونید که چرا آقای مهیاری جواب شما رو دادند ، واقعیت امر اینه که مثل روز روشنه که چرا جواب تون رو دادند و من وارد جزئیات موضوع نمیشم ، فقط بابت اطلاع به عرض میرسانم هر کامنتی که اعضای سایت در روزنوشت ها درج می کنند برای سایر اعضایی که در آن روزنوشت کامنت گذاشتند ارسال میشه و بنابراین هر عضوی که دلش بخواد نظر تازه ای بده و یا از موضوعی دفاع کنه و یا در کل هر نظری داره بیاد و دوباره نظرشو بگه ، مثل همین الان که من هم اومدم و نظرم رو گفتم ( ولی فقط امیدوارم که با این نظرم نخود آش نشده باشم ) باید در نظر بگیریم که من و شما عضو کوچکی از این سایت هستیم و همچنین با جامعه بزرگی از مهندسین توانا و باتجربه ای طرف هستیم که در این سایت عضو هستند و باید با رعایت شرط ادب و احترام سعی کنیم تا می تونیم از تجربیات و پختگی های این بزرگواران بهره لازم را ببریم و این محیط ارزشمند را با دیگر محیط های اینترنتی رایج که عموم جوانان وقت خود را در آن به بیهودگی سپری می کنند اشتباه نگیریم .

با آرزوی موفقیت برای تمامی دوستان ، حق یارتان
محسن سعیدی 22:28 یکشنبه 1 بهمن 1391
2
 محسن سعیدی
سلام بریم سمت و سوی مطلب
امین نامی را سخنی بود که ده سخن ارزش داشت ناگه کلامی از کسی بشنید که آن کلام خود را در میان صد جواب گم بود
ممنون از همه دوستان دیگر که به موقع نظر میدهند
محمد ذوالفقاری 22:58 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 محمد ذوالفقاری
بر محمد و آل محمد صلوات .
رضا مهیاری 23:09 یکشنبه 1 بهمن 1391
3
 رضا مهیاری
از همه دوستان خوبم بخصوص آقای ابراهیمی بخاطر لحن تندم عذرخواهی میکنم.

چشم آقای ذوالفقاری.

آقای ابراهیمی چنان موشکافانه توضیح دادند که دیگه هیچی ندارم بگم. ای کاش خونسردی خودم رو حفظ میکردم و متوجه می شدم چه اتفاقی افتاده.

بازم از همه اعضای واقعی سایت ( نه اعضای مجازی و ساختگی ) عذرخواهی می کنم
غلامرضا رزمگیر 23:28 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 غلامرضا  رزمگیر
داره زلزله مییاد خرابی ها هم زیادهست هرکس بعد زلزله به عنوان مقصر گرفتند (معمار،سازه ،برق یا مکانیک) اورا به خاطر مسئولیتش در اولویت قرار دهید.
غلامرضا رزمگیر 23:33 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 غلامرضا  رزمگیر
اگر عناصر ثانویه ونمای ساختمان آسیب رسان باشد باید معمار را بازخواست کرد.(قانونی ) !!!حال اگر میان قاب خوب طراحی نشده بود وتحمل تغییر شکل سازه را نداشت ونمای متصل به آن فرو بریزد باید مهندس برق را بازخواست کرد چون نورپردازی انجام شده توسط معمار با برق کار میکند.
اینکه مهندسان عمران (سازه ) سریعتر پیر می شوند بخاطر این است که دیگران برایشان محاسبات را انجام می دهند وچون کاری از دست وپاشان بر نمی آید مدام غصه می خورند .
غلامرضا رزمگیر 23:35 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 غلامرضا  رزمگیر
دعوا!!!
امین ث 23:40 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 امین  ث
اقای مهیاری حرفای شما درست من تمام نظراتو از اول خوندم بعضی ها گفتن ما هنرمندیم و بعضی هم گفتن ما مهندسیم که باید بگم ما نه مهندسیم نه هنرمند بلکه مهندسان هنرمندیم
و شما آقای مهیاری آنجایی که گفتید {همینجوری قلم رو روی کاغذ میذاره و .. } به نظر شما تمام کار یه معمار همینه که قلمو روی کاغذ بذاره و یه خطی بکشه
آقای ابراهیمی اگه لطف کنید و دوباره نظر منو بخونید ممنون میشم من برای کسایی که مدعی بودن نظر گذاشتم و از هیچ کسی هم اسمی نبردم با آقای مهیاری هم دشمن نیستم
امین ث 23:56 یکشنبه 1 بهمن 1391
0
 امین  ث
به هر حال از همه دوستان عذر میخوام اگر توهینی بهشون شده ولی نوشته بعضی دوستان عمرانی هم خیلی توهین آمیز و دور از احترامه
امین ث 00:17 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 امین  ث
در ضمن آقای ابراهیمی عزیز اینا همه اسم بیخوده که ما روی خودمون گذاشتیم
بعدشم شما نگران نباش ما 4 تا دوستیم که الان هم دور هم بودیم اتفاقی به این سایت اومدیم و نظراتو خوندیم و خودمون هم تک تک ثبت نام کردیم و اول من نظر دادم بعد بقیه دوستان پشتمو گرفتن اگه شما این تحقیقاتو انجام نمیدادی هم ما خودمون میگفتیم چون این اولین و آخرین نظرات ما بود
عباس غفاری 02:21 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 عباس غفاری
با سلام به همه دوستان حقیقی ومجازی
با نگاهی دوباره به این روزنوشت سوال این بود که چرا مهندسان عمران ومعماران رشته همدیگر را قبول ندارند؟
در این زمینه دوستان نظرات جالب ومبسوطی داشتند اما از سویی دیدگاهی شخصی مبنی بر قبول نداشتن رشته مقابل بر اساس تعصب به رشته خودی و احیانا دیدن افراد ناکارامد در رشته مقابل رواج دارد.
لذا از همه دوستان خواهشمندم در مسایل علمی خود خواهی نکنند وبجای متخصص تخصص را زیر سوال نبرند.
حسن ابراهیمی 06:06 دوشنبه 2 بهمن 1391
1
 حسن  ابراهیمی
بله ( جناب آقای محسن سعیدی ) و نیز هم تشریف آوردند

هر دم از این باغ بری میرسد هی پشت سر هم نیرو میرسد

به نظر میاد در لحظاتی که بنده داشتم نظرمو تایپ میکردم نیروی تازه نفسی در حال ساخت پروفایل جدیدی به نام ( محسن سعیدی ) بودند که ایشان هم بلافاصله همچون دو عزیز دیگر اما با نوع بیانی دیگر به حمایت از ( امین ث ) پرداختند ، جناب محسن خان با توجه به اینکه شما خودت تازه از راه رسیدی قراره بری سمت و سوی کدوم مطلب ؟ مطلب شما همان امین نامی هست که ازش گفتید دیگه ؟ شما قدر به یقین باید علم غیب هم داشته باشید که از نظر دهی دیگر دوستان خود که به موقع نظر دادند اطلاع یافتید و شما نیز به موقع و بدون فوت وقت به آنها پیوسته و از آنها تشکر کردید.

جناب آقای امین خان باید عرض کنم مسلما برداشت شما از نظر آقای مهیاری با آن چیزی که ایشان فرمودند مغایرت داره ، شما فقط تکه ای از یک پاراگراف از گفته های آقای مهیاری رو در پرانتزی قرار دادید و دارید با تکیه بر همین جمله کوتاه ایشون رو زیر سوال می برید : ( و شما آقای مهیاری آنجایی که گفتید {همینجوری قلم رو روی کاغذ میذاره و .. } به نظر شما تمام کار یه معمار همینه که قلمو روی کاغذ بذاره و یه خطی بکشه )

این جمله کوتاه {همینجوری قلم رو روی کاغذ میذاره و .. } دارای پیش جمله و پس جمله ای هست و در قالب یک پاراگراف آمده که به نظر من در جایگاه خودش واقعا دارای معنی هستش و مسلما با شناختی که بنده از آقای مهیاری دارم میدونم که ایشون این حرفو در مورد شخص شما و یا من نوعی معمار حاضر در این جمع نگفته ، و در مورد ( اونی ) گفته که چنین کاری میکنه , آیا به نظر شما هیچ کسی توی این دنیا نیست که همینجوری قلم رو کاغذ بذاره و طراحی کنه و واقعا ندونه که داره چیکار میکنه .

امیدوارم یک تجدید نظر اصولی در نحوه برقراری ارتباط خود با اعضای محترم این سایت داشته باشید .

با تشکر و موفق باشید
م افتخاری 07:44 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 م افتخاری
جالب است بالای 21 کامنت ذیل یک مطلب در یک روز
تصور کنم برای خودش رکورد خوبی باشد
علیرضا احمدی 08:13 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 علیرضا احمدی
با سلام
من نظرم رو تو پست اول دادم.
با آقای مهیاری هم کاملا موافقم . به نظر من هنوز خود محاسبین در کار خودشون موندن چه برسه به اینکه گُل احمد (کارگز وفادار من) بیاد واسمون محاسبه کنه !!!

ضمنا ً معمارین محترم وقتی بنایی رو اجرا می کنن اصلا به قسمت های اصلی ساختمان (سازه ) توجه ندارن و وقتی به قسمت نازک کاری میرسه دقتشون شروع میشه و یه ناظر کاملا از روش ساخت اون پیمانکار میتونه حدس بزنه طرف معماره یا عمرانی !!!!
حالا کو تا محاسبه .
آقای امین ث ، شما به جامعه محاسبین یه معذرت خواهی بدهکارین
ضمناً من چنه خودمو نمی زنم ، ناظرم
یحیی بهمنی 14:25 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 یحیی  بهمنی
!!!!!!!!
امین ث 15:27 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 امین  ث
باشه آقای احمدی طبق گفته شما من از جامعه محاسبین معذرت خواهی میکنم ولی چرا وقتی به یه معمار توهین میشه و بعضی ها میگن ما افراد رؤیایی هستیم یا هر چیز دیگه که با خوندن نظرات میفهمید نه شما و نه آقای ابراهیمی جوابی رو نمیدین و سکوت میکنید.
رضا مهیاری 15:52 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 رضا مهیاری
همه معمارن عزیز سایت میدونن که من ارادت دارم خدمت همشون. اگه بحثی بوده و مطلبی نوشتم در جواب شخص یا اشخاص خاصی بوده که با نظرشون موافق نبودم. هیچ تعصبی هم به رشته خاصی ندارم. بازم هم شمارو ارجاع میدم به یکی از اعضای سایت (برادر زاده خودم الهه مهیاری) که آرشیتکت هستند. توی خانواده از هر دو دسته داریم اتفاقا آرشیتکت بیشتر داریم. سر جنگ با خانواده خودم که ندارم...
ندا اسفندیاری 16:39 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 ندا اسفندیاری
اینجا چه خبره ه ه!!!!
احد آمالی 22:08 دوشنبه 2 بهمن 1391
0
 احد آمالی
برادر عزیزم مهیاری جان نبینم کسی ناراحتت کرده باشه . . .

توجه ما را جلب کرد 4 تا دوست که ساعت 00:17 با همن (البته اگر دوستان این 4 عضو اخیر که آقای ابراهیمی گفتن باشن) خیلی جالبه
حسن ابراهیمی 23:38 دوشنبه 2 بهمن 1391
1
 حسن  ابراهیمی
جناب آقای امین ث با عرض سلام خدمت شما و سه دوست گرامی شما ، برای ورودتان به این سایت و پیوستن شما به جمع اعضای محترم این سایت خیرمقدم می گم و خیلی خوش تشریف آوردید .

امین جان ما مخالفتی با ثبت نام هموطنان و همکاران خودمون در این سایت نداریم که از این بابت نگرانی خاطر داشته باشیم و به این علت در مورد ثبت نام دوستان شما نظر داده باشم ، خدائی ناکرده برداشت اینچنینی از نظری که دادم نداشته باش.

( اگه شما این تحقیقاتو انجام نمیدادی هم ما خودمون میگفتیم ) از صراحت و صداقتی که دارید تشکر میکنم.

( چون این اولین و آخرین نظرات ما بود ) صلاح ماندن و یا نماندن در این سایت که دست خودتون هست ، اما اگر تشریف داشتید دوستان خوبی برای هم خواهیم بود و اگر هم تشریف بردید هر کجا که هستید براتون آرزوی سعادت و موفقیت دارم.
امین ث 05:32 سه شنبه 3 بهمن 1391
0
 امین  ث
سلام خدمت شما دوستان آقای مهیاری قطعا متاسفم به خاطر تمام چیزایی که نوشتم من حتی تمیدونستم هدف این سایت چیه و در جواب شما آقای امالی ما تا ساعت 22:35 با هم بودیم و آخرین مطلب رو هم یکی از دوستانم که تو این سایت اسمش محسن سعیدی هست ساعت 22:30 دقیقه نوشت بعدشم رفت و بعد از اون من تنهایی ادامه دادم .بعدشم خود آقای مهیاری جواب منو به خوبی دادن و من از همه عمرانی های محترم عذرخواهی کردم و فهمیدم که اشتباه کردم معذرت خواهی منم کمی بالاتره حالا نمیدونم دلیل این نوشته شما چی بود
امین ث 06:01 سه شنبه 3 بهمن 1391
0
 امین  ث
درضمن خدمت آقای امالی بگم که ما از صبح همون روز به خاطر یکی از کاری پایان ترم پیش هم بودیم آخه ما هر 4 نفرمون یه گروهیم که باید یه کار تحویل بدیم اون کارم یه محرابه که قراه یکی از این محرابا رو انتخاب کنن توی نماز خون بزارن اینو گفتم که چیزی نگفته باقی نمونه و بهانه ای واسه مجازی بودن اونا نباشه
علیرضا احمدی 07:32 سه شنبه 3 بهمن 1391
0
 علیرضا احمدی
چرا جواب ندیم و سکوت کنیم. جواب همین سوال را لطفا بدهید . ضمناً خود سکوت جواب کلی سوال شماست .

ولی مگه کسی به معمار توهین کرده که شما . . .
اگه یه معمار ، معمار واقعی باشه همیشه با نظر محاسبش واسه بهتر شدن پروژه جلو میره . . .
هرکسی در قسمت خودش داره فعالیتی رو انجام میده.
بازم میگم به پست اول رجوع کنید
.

از دوستان عزیز خواهش می کنم این بحثو همینجا تموم کنن.
و به مسائل مهم تری که تو جامعه هستش بپردازن.

الان وقتی واسه اینکه معمار بهتره یا عمران یا هیچکدوم نیست.
رضا مهیاری 09:17 سه شنبه 3 بهمن 1391
0
 رضا مهیاری
مخلصم احدجان
پیش میاد دوست من
امین ث 11:03 سه شنبه 3 بهمن 1391
0
 امین  ث
از همه شما دوستان عزیز دوباره عذر میخوام با شما هم کاملا موافقم آقای احمدی منم که گفتم ناراحت بودم
از این که به اعضای محترم این سایت بی احترامی کردم خیلی شرمنده هستم
رضا مهیاری 11:59 سه شنبه 3 بهمن 1391
0
 رضا مهیاری
هرکه مارا یاد کرد یزدان مر اورا یار باد

هرکه مارا خوار کرد از عمر برخوردار باد

هرکه اندر راه ما خاری فکند از دشمنی

هر گلی کز باغ وصلش بشکفد بی خار باد
اشک طرید 21:36 شنبه 12 اسفند 1391
0
 اشک طرید
سلام
معماری بهتره یا عمران؟
معماری اسونتره یا عمران؟
کدوم برای خانمها وکدوم برای اقایون بهتره؟یعنی کدوم مردونه تره؟
فضای کدوم برای خانمها مناسبتره؟
Ali musavi 10:32 آدینه 11 مرداد 1392
0
 Ali musavi
سلام تو رو خدا به من کمک کنید.
من امسال کنکور دادم و رتبم 7000 شده. همیشه تو این فکر بودم که برم عمران یا معماری. ریاضی و فیزیکم واقعا قوی هست. به طراحی و هنر هم علاقه دارم اما دنبالش نکردم. به نظر شما کدومو انتخاب کنم?
خودم فک میکنم به نقشه کشی علاقه داشته باشم اما به محاسبات هم علاقه دارم و اینم بکم همیشه سعی کردم بهترین باشم و بشتکار خوبی دارم. لطفا نظر بدید ممنون
غلامرضا رزمگیر 16:04 شنبه 12 مرداد 1392
0
 غلامرضا  رزمگیر
معماری را پیشنهاد می کنم.
مهدی قنواتیان 18:17 شنبه 12 مرداد 1392
1
 مهدی قنواتیان
سلام برادر عزیزم جناب آقای موسوی , ضمن عرض تبریک به شما و با آرزوی موفقیت.با توجه به آمار داوطلبان کنکور 91 در گروه رشته های علوم ریاضی و فنی رشته‌های «مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی معماری و مهندسی صنایع» پرطرفدارترین رشته‌ها به شمار می‌آیند.
علاقه و وضعیت کار مورد انتظار در رشته مورد انتخاب شما حائز اهمیت می باشد با کمی جستجو جهت شغل آینده ظرفیت پذیرش در مراکز دولتی و شهرداری و ارگانها و موسسات خصوصی را متوجه می شوید.

http://www.kanoon.ir/Public/ShowDetails.aspx?art=cT4cx67TlWhGsOoGnbmpFw==
موسی غلامحسینی 23:59 یکشنبه 13 مرداد 1392
2
 موسی غلامحسینی
با سلام به همه دوستان عزیزم
بنظر اینجانب رشته معماری و رشته عمران مکمل هم هستند و هیچکدام به تنهایی نمی توانند در خلق پروژه ای نقش بازی کنند .البته در گذشته نه چندان دور مهندس هم در زمیته معماری و هم در زمینه محاسباتی اطلاعات کافی در دانشگاه کسب میکرد وپس از فارغ التحصیل به تنهایی قادر بود دو ظیفه را به تنهایی بدوش بگیره ولی با گسترده شدن اطلاعاتی که فرد بایستی در رشته معماری و محاسباتی در تحصیلات دانشگاهی کسب کند و وقت محدودی که برای کسب این تخصص وجود دارد منطقی ترین کار این است که اطلاعات معماری توسط یک فرد و همزمان اطلاعات محاسباتی توسط فرد دیگر کسب شود و
سپس بعد از فارغ اتحصیلی این دو تخصص بایستی باهم کار کنند تا کار بدون نقص بوجود آید بنابراین وجود هرکدام از رشته ها در طراحی پروژه ای لازم است ولی کافی نیست به عبارتی هرکدام دیگری را کامل میکند و ارزش کار هرکدام شان محفوظ است . البته اگر موارد استثنای پیش بیاید ، مهندس مزبوطه در بخش رشته مرتبط با خودش کار را بدون نقص ( یا با حداقل نقص ) انجام میدهد و سپس با توجه به اطلاعاتی کمی که از رشته دیگر دارد بصورت خیلی ناقص وظیفه رشته دیگر را هم اتجام میدهد، که البته کار تولید شده حتما" دارای اشکالاتی خواهد بود بنابراین دخالت هر رشته در کار رشته دیگر باعث تولید کالای بی کیفیت خواهد شد و تاوان آنرا بایستی مصرف کننده بدهد ، متاسفانه تمام مشکلاتی که امروزه ما در بخش ساخت و ساز در مملکت شاهد هستیم از همین جا شروع میشود بیاییم به همدیگر و به تخصص همدیگر احترام بگذاریم و بدانیم کالایی که میخواهیم تولید کنیم باحذف هررشته در واقع بخشی از کیفیت آن کالا را حذف کردیم و اینکار یعنی خیانت به سرمایه ملی
atish مهربان 19:44 یکشنبه 7 مهر 1392
1
 atish مهربان
معماری یعنی زندگی و پاکی..................عمرانیا برن آجرارو بیارن
علی شمس 23:04 سه شنبه 9 مهر 1392
1
 علی شمس
سلام به همه دوستان.
آقا صلوات ختم کن.
الللللللللللللللهم...
(:
قنبر انگورج غفاری 22:33 آدینه 12 مهر 1392
1
 قنبر انگورج غفاری
پس از خواندن این همه نوشته های جورواجور در مورد عمران و معماری باید بگویم در قدیم فرد سازنده از هر 2 علم اطلاع کافی داشت که تخت جمشید و نقش جهان و عالی قاپو و ... را ساخته اند.اما اکنون متاسفانه اینگونه نیست.به خاطر یک مشت بساز بفروش معماری ما تنزل کرده و به تناسب ما عمرانیها هم چندان برای محاسبت پیچیده خودمان را به زحمت نمی اندازیم. البته اینجا نقش دولتها به خوبی هویدا است که هر زمان وضع دولتها از نطر مالی و سیاسی و امنیتی خوب بود از سازه های خوبی برخوردار شده ایم.حال یک پرسش از همه دوستان: اگر شروع سال1300 را آغاز عصر جدیدی در ایران فرض کنیم طی حدود 90 سال فکر نکنم هر سال 1000 نفر بر اثر اشتباه پزشکی و در جمع 90 هزار نفر کشته شده باشند؟اما بر اثر 3 زلزله طبس(25 شهریور57)-منجیل (31 خرداد69)-بم (دی 82) حداقل 90000 نفر کشته شدند. اضافه کنید آن همه خسارات مادی را ببینید ما عمرانیها چه رسالت مهمی داریم!
شیدا منوچهری 02:47 شنبه 13 مهر 1392
0
 شیدا منوچهری
اوه چقدر دعوا ؟ چقدر حرف و تفسیر ؟
دعوا نداره هرکی توی هرزمینه ای که میتونه کاری انجام بده بسم الله اینجا همه چی آزاد ،
مهم اینه که نیاز ها رو چه از لحاظ معماری و چه از لحاظ سازه ای به بهترین شکل جواب بدی.
اگر معمار هستی باید حرفی بیشتر از یک مهندس عمران در زمینه خودت برای گفتن داشته باشی وگرنه صرف دلیل داشتن مدرک تو رو مهندس معمار که نمیکنه و اون کسی که بیشتر از تو در این زمینه میدونه حتی اگر مدرکش معماری نباشه از تو معمارتر.! و این برای همه رشته ها صدق میکنه.
ابراهیم رحیمی 13:48 آدینه 21 آذر 1393
0
 ابراهیم رحیمی
من دانشجوی تازه وارد رشته (معماری) هستم تا حالا چیزی که فهمیدم اینه که
معمار میکشه عمران محاسبه میکنه ولی باید واقعیت رو به پذیرید که دلیل
پیشرفت نکردن عمران و ساختمان سازی کشور کم توجهی به معماری است.چرا چون
اگه به معماری بها داده بشه معمار با کشیدن ساختمان های پیچیده با مفهوم
کار رو برای محاسبه عمران سخت تر میکنه و نتیجه پیشرفت عمرانی ها از محاسبه
ساختمان های ساده مکعبی شکل (توهین نشه ها منظورم همه نیست) به ساختمان
های زیبا و با مفهوم میشه.هیچ معماری نمی تونه محاسبه پیچیده بالای عمران
رو انجام بده و هیچ عمرانی هم نمی تونه ساختمان  پیچیده به مفهوم واقعی.